Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Czy wszystko z roslinami ok

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Awatar użytkownika
Grower
Buh

Re: Czy wszystko z roslinami ok

Post autor: Grower »

Dzień 25 flo

Siema chciałbym się doradzić bo mam problem z karmieniem otóż blednie trochę moja roślina ostatnio wypływ miała 3,4 EC PH 6,2 i dylemat czy dawać jedzenie tym razem ?

Bo może To wina światła ze jest ustawione na 75% MHFCE3000
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Jak ostatnio karmiłeś to teraz i tak powinna iść woda 1-2 razy zanim znów nakarmisz.

Nie mam pojęcia co konkretnie jej jest. Nie znam takiego objawu jak widać na tym liściu.
Niby jak niedobór Azotu trochę ale też nie całkiem, może jakieś mikroelementy, no i przy takim EC to niczego nie powinno brakować.
No ale też niedobory wychodzą na liściach 1-3 tygodni PO tym kiedy się skończyły a nie od razu - więc może kiedyś brakowało a to stary objaw do olania, nie wiem.
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Post autor: Beton »

Szkoda ze nie wiemy jaką woda podlewasz, serio liście wygladaja na brak azotu, ale w tym stadium i przy takim EC w donice aż gorąco heheh
Ale ja to bym stawiał że panienka się CalMaga domaga,
Narazie lej sama wodę z Calmagiem bo można pogorszyć stan, poczekaj aż runoff spadnie do EC ponizej 2 i nakarm pozadnie pozywka na kwitnienie
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Grower@ elooo hm... To nie Ty robiłeś lampę z zarówkoledow??? Bo tu masz fabryczna a chciałem się zapytać jak te zarowkoledy się sprawują u Cb
Awatar użytkownika
Grower
Buh

Post autor: Grower »

Nie używam jednak tego jadę na fabrycznej ale tez mam problem z roślina ze ma nasiona i chyba do wyjebqnia
Awatar użytkownika
Beton
Buh

Nigdy nie siej i nie rozdawaj nasion pochodzących z hermafrodytow.
Apropo rośliny szukaj bananów wyrwij...
Nawet zapylona roślina posiada substancje czynne ale oczywiście w mniejszym steżeniu.
ODPOWIEDZ