Pytanko
Re: Pytanko
Siema możesz mi podpowiedzieć co z takim niedoborem jak walczyć bo daje CallMag co drugie podlanie i to 1.5 ml na litr biobizz jest to niby duża dawka a dalej jaśnieją
Jedzenie ma w sobie EC 1.9 PH 6.4
Jedzenie ma w sobie EC 1.9 PH 6.4
I pytanie sądzisz że powinienem dawać Callmag do każdego podlania ?
I tez kolejne pytanie czy jak następnym razem zacznę od nowa to ten callmag dawać częściej ? Bo za każdym razem jest tak samo
I tez kolejne pytanie czy jak następnym razem zacznę od nowa to ten callmag dawać częściej ? Bo za każdym razem jest tak samo
- szkolaziola
- Administrator
hm, dziwne że przy takiej dawce wywala.
Obstawiał bym słabe pH podłoża poza poprawną skalą bo to chyba najbardziej prawdopodobne.
Trzeba by pH i EC runoffu sprawdzić - a najlepiej też samego podłoża ale pewnie nie masz "pH soil meter"
ewentualnie można zmienić CalMag na mineralny który się od razu wchłania - np B.A.C CalMag 2.0
Obstawiał bym słabe pH podłoża poza poprawną skalą bo to chyba najbardziej prawdopodobne.
Trzeba by pH i EC runoffu sprawdzić - a najlepiej też samego podłoża ale pewnie nie masz "pH soil meter"
ewentualnie można zmienić CalMag na mineralny który się od razu wchłania - np B.A.C CalMag 2.0
Może dzisiaj zakupie ale musiałem się tym wspomóc jak narazie nie mam i też mój błąd bo sądziłem że to jest mineralny CallMag ale no cóż nie myli się ten co nic nie robi
Dzisiaj zrobiłem im fryzjera od spodu oraz te liście wiatrakowe częściowo się pozbyłem by już nie zabirala jedzenia z ziemi nie potrzebnie na popcorn oraz listki
Wypływ na dzień dzisiejszy PH 6.4 EC 2.2
Dzisiaj zrobiłem im fryzjera od spodu oraz te liście wiatrakowe częściowo się pozbyłem by już nie zabirala jedzenia z ziemi nie potrzebnie na popcorn oraz listki
Wypływ na dzień dzisiejszy PH 6.4 EC 2.2
- szkolaziola
- Administrator
Usuwanie liści ma sens na górze tylko jak coś zasłaniają - z dołu się tylko zawiązki kwiatów usuwa - a liście zostawia - bo w nich jest jedzenie które plant weźmie i ci powie tym że ma już za mało w ziemi. Jak tych liści nie będzie, bo urwałeś, to dowiesz się o niedoborze dopiero jak ci go wywali na górnych liściach - czyli już za późno i będziesz miał wtedy zmniejszony plon. Tak na przyszłość