Dwa dni na macie grzewczej w wacikach, od dwóch dni w ziemi.
Ziemia LIGHT MIX od BIOBIZZ przez 2/3tygodnie zobaczymy od zapotrzebowania, później przesadzanie do ALL-MIXa
Doniczki na razie w plastikowych 2,5l docelowo 12l materiał.
Box 80x60x~170 diy wszystko na zdjęciach

Lampy również diy +-80w plus żyrandoled 4x15w później wymienię żarowy na mocniejsze.
Nawilżacz, termometry, higrometry, czujniki, wylotowy 100m3, wlotowy 2x12v, grzejnik. Pół automatyka, jedynie brak automatycznego podlewania. Mierniki pH na papierkach

Pełen zestaw biobizz FISH,BLOOM,TOP,ROOT,CALMAG,GROW,ALG pH+/- muszę dokupić pk. Mikroryza.
Miałobyć TANIO
I jest, koszty bez nawozów zamknely się w 500zł. Jak dla mnie mega dobry wynik ale wynika to z tego że już kiedyś też robiłem budżetówkę i wiedziałem co i gdzie kupować by było najtaniej plus diody i żyrandoled mam za darmo

Dlatego potrzebuje ogrom pomocy którą mam nadzieje że tu dostanę

Traktuje ten grow jako naukę na lipiec, bo wtedy już raczej będę celował w 4 roślinki. I trochę inny budżet

Aktualnie zmagam się z niskimi temperaturami ale za 2 dni dotrze do mnie grzejniczek który już ustabilizuje temp na wyższym poziomie. Aktualnie 22-24st. Nawilzenie powietrza niskie ale nawilżacz wyłączony bo roślinki w przysłowiowych szklarniach.
Ziemia 48h przed zasadzeniem podlana i zagrzana do 18st.
Mam właśnie 50h od wrzucenia w ziemię i brak efektów. Na razie brak stresu, ale jest na co czekać więc jednak się niecierpliwie. Przy automatach jakoś to szybko szło heheh

Dajcie znać czego jeszcze będę potrzebował i dorzucajcie swoje 5groszy przy każdej okazji pozdrawiam i zapraszam do obserwowania.