1. Pineapple express auto
2. Amnesia auto
3. Jack Herrer auto
4. Royal Queen Fem
Wiek rośliny od wykiełkowania:
1. 51 dni od wykielkowania
2. 76 dzien od wykielkowania
3. 50 dni od wykielkowania
4. ?
Namiot: 80x80x160
Lampa 150W mars hydro + lampa doswietlajaca na bloom 80W
Otoczenie: Wilgotnosc około 40-50%, Temperatura 26-29 stopni
Caly czas wszystkie rosliny światło: 18/6
Faza rozwoju: kwitnienie
Medium: Terra Canna Professional
Pojemność doniczki:
1.11L
2.11L
3.9L
4.9L
Jak często i jak dużo podlewasz:
1. 2-3 dni 2-2,5 L wody- do wyplywu
2. 2-3dni 4 L wody- do wyplywu
3. 2-3 dni 2L wody - do wyplywu
4. 2-3 dni 2L wody- do wyplywu
Jak i czym karmisz: Wszystko od Plagron:grow,bloom,calmag,green sensation
Opis problemu:
Witam wszystkich!
Jest to moj pierwszy post tutaj jak i pierwsza uprawa

Zapewne niektóre moje kroki bedziecie uważać za bezsensu ale wychodze z zalożenia ze naucze sie i tak na wlasnych bledach po obserwacjach itp.
Główne moje pytanie: jak uważacie kiedy czas na ścinke panny nr 2(amnesia) jest dzis jej 77 dzien (producent przewiduje 80), podlewam samą woda od niecalego tygodnia podlewam , wydaje mi się że niedlugo nadejdzie ten czas patrząc po tricho... ale wole sie was dopytać.
Amnesia ma te 20 pare dni wiecej gdyz popelnilem blad na poczatku i musialem wyrzucic dwie roslinki i szybko zasadziłem nowe czyli jack herrer oraz pineapple. Royal queen jest swego rodzaju eksperymentem, kiedys gdzies tu przeczytalem ze fem przy swietle 18/6 powinien zachowac sie jak automat i tak tez sie dzieje ale duzo wolniej od auto, niestety nie znam jej wieku mialo jej nie byc ale jednak wyrosla a nie prowadzilem jej dzienniczka jak reszcie w kazdym razie se zyje. Kazda trenowalem inaczej, kazda troszke staram sie traktowac inaczej aby wylapac te roznice i ew bledy w uprawie i tak tez sie dzieje wyciagam wnioski wiem juz co lepiej robic a czego najlepiej nie robic. Teraz pomiary ph i ec, nie robie ich nie zainwestowalem jeszcze w sprzet( tak wiem to źle ale poki co jakos se radze, przy kazdym podlewaniu daje szczypte kwasku cytrynowego i jeszcze nie zauwazylem jakichs nie pokajacych oznak). Z ciekawostek to przypadkowo zlamalem w amnesi galaz z topem i to tak wpół ze sie odzielilo, skleilem plasterkiem obiwnąłem w papier, zmoczylem i teraz jest to najwiekszy top w calej roslinie

Generalnie chetnie poczytam opinie i kazda krytyke
Wnioski:
-lepiej utrzymać wilgoć na poczatku( mialem wtedy okolo 50-60% jak teraz i ciezko mi bylo zwiekszyc wilgotnosc, dopiero pozniej zainwestowalem w sprzet)
- na ten wymiar namiotu 4 doniczki to za duzo , to juz w sumie wiedzialem wcześniej ale i tak bylem ciekaw co z tego wyjdzie
- kazda odmiana z tego samego gatunku, bo teraz jedna mi przykrywa troche drugą
-światło moglo by miec wiecej mocy ale w sumie raczej i tak narzekac nie bede, taka raczej mi wystarczy
-mniej stresu (duuuuuzo) w poczatkowych fazach wzrostu
-inwestycja w klipsy do treningu, caly czas robie to przy pomocy drutu ale juz powoli sie to robi nie wygodne
-lepiej prowadzic dziennik
Napewno bede robil jeszcze jakies metody prob i bledow, mam ochote na jakies projekty wychodzace poza schemat ale do tego jeszcze dluga droga