Czy wszystko z roslinami ok
Re: Czy wszystko z roslinami ok
I teraz spojrzałem to te duże liście oblrecily się o 90 stopni i są na pionowo
- szkolaziola
- Administrator
Obrócone liście to raczej przypadek albo od wiatraka - nigdy nie widziałem czegoś takiego.
Natomiast ta dyskoloracja liści to NIE jest ani niedobór Calmagu ani światła.
Na 99% to jest "przypalenie" nawozem. Za dużo któregoś głównego pierwiastka albo wszystkich trzech (azot, potas, fosfor).
Nie radzę nic konkretnego z tym robić - po prostu NIE podawać teraz nawozu - jakieś 2 tygodnie sama woda.
Natomiast ta dyskoloracja liści to NIE jest ani niedobór Calmagu ani światła.
Na 99% to jest "przypalenie" nawozem. Za dużo któregoś głównego pierwiastka albo wszystkich trzech (azot, potas, fosfor).
Nie radzę nic konkretnego z tym robić - po prostu NIE podawać teraz nawozu - jakieś 2 tygodnie sama woda.
Okej to nie daje
A co do tych liści były na płasko po godzinie sobie skręciły ale może od wyciągu bo włączony był na drugi bieg ale zmieniłem na pierwszy
I tez może genetycznie za mocno są zmieszane odmiany
A co do tych liści były na płasko po godzinie sobie skręciły ale może od wyciągu bo włączony był na drugi bieg ale zmieniłem na pierwszy
I tez może genetycznie za mocno są zmieszane odmiany
- szkolaziola
- Administrator
Strasznie duże nie są, możesz z siatką poczekać kilka pierwszych dni kwitnienia i wtedy dożołyć.
Ja bym nic nie usuwał póki co, każdy dodatkowy liść przyspieszy rozwój i kwitnienie.
Ja bym nic nie usuwał póki co, każdy dodatkowy liść przyspieszy rozwój i kwitnienie.
No okej to czekam ze siatka bo od jutra zacznę wchodzić w życie nowy harmonogram to pewnie z 7/10 dni do pojawienia się pierwszych oznak kwitnienia
A pytanie mam jak są rośliny męskie to kiedy to się poznaje ?
I lampe ustawiłem na 50% mocy MH FCE3000 300w czy dobrze ?
A pytanie mam jak są rośliny męskie to kiedy to się poznaje ?
I lampe ustawiłem na 50% mocy MH FCE3000 300w czy dobrze ?
- szkolaziola
- Administrator
Spoko z lampą. Poczekaj 2 tygodnie i daj 75% a po kolejnych 2 100% i jazda 
Co do płci - to różnie - czasem już na wegu pokażą damskie włoski i wtedy wiadomo że nie są facetami.
A czasami dopiero w pierwszych 2 tygodniach po przełączeniu na 12/12 zaczną wypuszczać albo włoski albo jajeczka - ale spokojnie - jest czas na reakcję, jeśli mówimy nie o hermieniu tylko o regularnych nasionach - to jest sporo czasu na rozpoznanie które są które i usunięcie facetów - zajmie im ponad miesiąc żeby mogły wypuszczać płodny pyłek więc przez pierwsze 2-3 tygodnie na spokojnie zdążysz odsiać męskie od żeńskich.

Co do płci - to różnie - czasem już na wegu pokażą damskie włoski i wtedy wiadomo że nie są facetami.
A czasami dopiero w pierwszych 2 tygodniach po przełączeniu na 12/12 zaczną wypuszczać albo włoski albo jajeczka - ale spokojnie - jest czas na reakcję, jeśli mówimy nie o hermieniu tylko o regularnych nasionach - to jest sporo czasu na rozpoznanie które są które i usunięcie facetów - zajmie im ponad miesiąc żeby mogły wypuszczać płodny pyłek więc przez pierwsze 2-3 tygodnie na spokojnie zdążysz odsiać męskie od żeńskich.
Okej dzięki wielkie za porady co ja bym bez Ciebie zrobił 

Dzień 31/2/0
Podlewam jak narazie sama woda o PH 6,4 dzisiaj do podlania dodałem CallMag od biobizz 2ml/l
Te duże liście przysłaniają nowe szczyty nie mam jak ich rozmieścić by odsłonić
Zamknąłem okno pasywne i wentylator wciągający wessał ściany namiotu po czym wrzuciłem wentylator wtłaczający i jest już git i tez już zapach zniknął

Podlewam jak narazie sama woda o PH 6,4 dzisiaj do podlania dodałem CallMag od biobizz 2ml/l
Te duże liście przysłaniają nowe szczyty nie mam jak ich rozmieścić by odsłonić
Zamknąłem okno pasywne i wentylator wciągający wessał ściany namiotu po czym wrzuciłem wentylator wtłaczający i jest już git i tez już zapach zniknął