nijak, wyciąg nie ma bezposredniego związku z sama uprawą.
ustawia się tak żeby ci wyszło dobre temp i RH. możesz wcale nie mieć gdyby ci wilgoć magicznie znikała z powietrza
Pierwsza uprawa
Re: Pierwsza uprawa
Trochę jestem ujarany i nie wiem czy dobrze zinterpretowałem to o wyciągu.Jesli mi wilgoć nie ucieka to mogę go wyłączyć póki warunki są okej?
- szkolaziola
- Administrator
eeee - no nie że nie ucieka.
wyciąg SŁUŻY do usuwania nadmiaru wilgoci i nadmiaru temperatury. tyle
jak nie masz potrzeby ich usuwać to możesz go nie mieć albo wyłączyć - ale pewnie ci wtedy będzie po ścianach woda płynęła po kilkunastu godzinach więc uważaj
wyciąg SŁUŻY do usuwania nadmiaru wilgoci i nadmiaru temperatury. tyle
jak nie masz potrzeby ich usuwać to możesz go nie mieć albo wyłączyć - ale pewnie ci wtedy będzie po ścianach woda płynęła po kilkunastu godzinach więc uważaj
Po wyłączeniu wyciągu rh skoczyło do 80%.Na ten etap to za dużo ?Temp.w normie,Vpd spadło do 0.8
Czy moje dziewczynki wyglądają dobrze jak na 9 dzień?Wydaje mi się,że są jednak opóźnione trochę.
Czy moje dziewczynki wyglądają dobrze jak na 9 dzień?Wydaje mi się,że są jednak opóźnione trochę.
- szkolaziola
- Administrator
no to jak ci w kilka minut skoczyło do 80% to za chwilę będzie 90, 100 i woda wszędzie - zwarcie, pożar, śmierć
dobrze wyglądają.
dobrze wyglądają.
Ustawiłem wyciąg w trybie Humidity only-25% mocy i ładnie spadło do 70%.Temp.26-27C Vpd 0.9-1.Aktualnie wyciąg chodzi tylko jak spadnie RH.Nawilżacz ustawiłem na 65%.Jaka wilgotność i temp.jest teraz optymalna?
- szkolaziola
- Administrator