Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Co do plechy to te zdjecia niewiele pomagają, no ale trzeba obserwować - jak nie będzie tego przybywało to znaczy że osad
Chyba jest dobrze tak na oko
A to czy plecha się może w 1 noc pojawić? Tak. W sumie tylko tak się pojawia Nie ma, nagle wchodzisz i jest już wszędzie. Dlatego przestrzegam i wolę szybko sprawdzić zanim pójdzie w kwiaty
Uff, no to trochę lepiej brzmi niż wczorajsza diagnoza natomiast to się w sumie nie pojawiło przez noc a raczej w dwie trzy h,bo często obserwuje ich stan i przed podlewaniem zraszałem ziemię i nie zauważyłem nic a właśnie po tym oprysku się to pojawiło.Co z tymi liściami przy topach?Są trochę wąskie.Czy one się jeszcze rozwiną ? Czy to normalna sytuacja ?Widać,że jest przelana czy przenawożona z perspektywy tych zdjęć?Może postaram się zrobić jeszcze lepsze
Ostatnio zmieniony 02.04.2026 23:41 przez Siban Nac, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie kształt i faktura tych liści o któe pytasz wskazuje na to przelanie lub przenawożenie - że są takie cienkie, trochę podwinięte i "bąblowate" - i to wskazuje na jakiś problem w strefie korzeniowej typu przelanie lub nawozy/sole
W sumie dwa razy podałem jej sól epsom no i krzem od jakiegoś czasu również ale tylko w towarzystwie calmagu nie przy nawożeniu i kolejność też jest zachowana-krzem leci jako pierwszy.tak samo przy nawozach-micro,grow bloom.Teraz będę podawał samą wodę+calmag.A jak z tym silicatem od terra aquatica?Moge go podawać za każdym razem między nawożeniem ?