Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Czy wszystko z roslinami ok
- szkolaziola
- Administrator
Re: Czy wszystko z roslinami ok
Na kwitnieniu azotu się zwykle wcale nie podaje (albo śladowe ilości) chyba że wyskoczy bardzo ewidentny niedobór azotu - a to jest tylko wtedy kiedy już na wegu miały go za mało. Zwykle wystarcza to co było w ziemi z okresu wegetacji.
W hydro się małe ilości daje cały czas bo tam nie ma nic "w ziemi" bo nie ma ziemi
W hydro się małe ilości daje cały czas bo tam nie ma nic "w ziemi" bo nie ma ziemi
To czyli najlepiej dać CallMag oraz PK13/14 ?
- szkolaziola
- Administrator
Napisałem już jakie podać EC. A ile mililitrów to wyjdzie to najstarsi górale nie wiedzą.
- szkolaziola
- Administrator
Ale co "to samo"? Od podania nawozu to poprawy to jest 10-14 dni.
Do niedoboru trzeba nie dopuścić - jak się już stał to długo się z nim walczy a roślina NIGDY nie odzyska poprzedniego wyglądu.
Do niedoboru trzeba nie dopuścić - jak się już stał to długo się z nim walczy a roślina NIGDY nie odzyska poprzedniego wyglądu.
Ja myślałem ze ona nabierze takich samych kolorów i tez myślałem ze z dnia na dzień jest poprawa
A Ty zapodajecie pokarm za każdym razem ?
I czy sprawdzasz ec tez za każdym razem ?
I czy sprawdzasz ec tez za każdym razem ?
- szkolaziola
- Administrator
Nie, uszkodzenia/przebarwienia liści są na stałe - można zastopować pogarszanie się jak się nakarmi - ale żaden liść nigdy nie cofnie uszkodzeń.
Nie za każdym karmię. Za każdym podlewaniem sprawdzam EC runoffu, a jak spadnie poniżej 1000 na wegu i 1250 na kwitnieniu - to podaję wtedy od 1-1.5 EC pożywki. A potem sama woda aż znowu spadnie EC runoffu spadnie do wyżej podanych wartości.
Tak średnio to co 3-4 podlania wychodzi U MNIE karmienie - na kwitnieniu - czyli rzadziej niż raz na tydzień.
Nie za każdym karmię. Za każdym podlewaniem sprawdzam EC runoffu, a jak spadnie poniżej 1000 na wegu i 1250 na kwitnieniu - to podaję wtedy od 1-1.5 EC pożywki. A potem sama woda aż znowu spadnie EC runoffu spadnie do wyżej podanych wartości.
Tak średnio to co 3-4 podlania wychodzi U MNIE karmienie - na kwitnieniu - czyli rzadziej niż raz na tydzień.