Typ: automat Wiek rośliny od wykiełkowania: 56 dni Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): xx dni Faza rozwoju: kwitnienie Medium: substrat Pojemność doniczki: 11 litrów Jak często i jak dużo podlewasz: Jak i czym karmisz: Opis problemu: Jak myślicie ile zostało do żniw, miały się wyrobić 65-70 dni? To nasiona ORION F1 od RQS, zdążą wyjeżdżam za niecałe 2 tygodnie i zastanawiam się co zrobić
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Hmmm. Ja bym powiedział że im brakuje 3-4 tygodnie raczej niż 2. One wyglądają na trzeci albo czwarty tydzień kwitnienia i jeszcze miesiąc żeby były porządne.
Za 2 coś tam już więcej będzie oczywiście niż jest teraz, ale optymalny zbiór to nie będzie niestety. Ale jak nie masz wyboru to trzymaj jak najdłużej możesz i tyle - mówi się trudno, trzeba ciąć to się tnie i sę pali to co będzie - a na przyszłość się planuje czas uprawy z zapasem bo to co pisze producent trzeba zawsze z poprawką na rzeczwyistość brać i dodawać 2 tygodnie.
Ładne te F1, zastanawiałem się nad kupnem, jednakże ta cena jest straszna a do tego inne seed banki również oferują szybko kwitnące roślinki w dużo niższych cenach. Ale je w sumie nie o tym, daj znać czy jesteś zadowolony z plonów i całkowitego okresu życia rośliny, czy faktycznie jest tak spora różnica między F1 a innymi auto? Jestem ciekawy Twojego zdania jako growera tych pięknych pań
Krzaczki poszły pod nóż 77 dnia, ostatnie prawie 2 tygodnie podlewała je gardena i muszę jeszcze nad tym popracować bo ostatni krzaczek na linii był nie dolany i usechł. Ale poza tym git,
Box 80x80x160
Lampa 200w
5xorion f1
Ogólnie wyszło całe wiaderko, zobaczymy ile będzie jak wyschnie