Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chciałbym zaprezentować lampe własnej produkcji 18000 lm 3000 k w jednej żarówce barwy cieplej powinna wystarczyć na box 60/60 koszt całej lampy 250 zł będę testował za 3 dni czy daje radę
Fajny projekt. Podoba mi się użycie blachy do ciasta
Ekspertem w robieniu lamp nie jestem ale z tego co czytałem powinieneś usunąć te plastikowe półprzeźroczyste osłonki z żarówek.
Tak to powinno wyglądać:
A to moja lampa, 12 zaroweczek 13w Philips 2700K
Brak zdjęć z budowy, lampa posiada przełączniki do włączania po 3 szt dzieki profi aluminiowych oraz chlodzeniu aktywnemu lampa po całym dniu pracy nagrzewa się Max do 25°C w, ogólnie b.duzo pracy musiałem w nią włożyć np. Wiercic i gwintowac otwory do montazu plytki z zarowkoleda frezowac otwory pod wybeszone zarowkoledy, bo nowe wydanie tych philipsow posiada zasilacz na płytce drukowanej, a kiedys zasilacz byl osobno i plytka osobno, łącznik profil wentylator wykonane z 1,5litrowych butelek, obkurczonych opalarką, panel jest wyposażony w 2 zasilania12v oraz 24v pod wentylatory z płynną regulacja od 0 , wszystko idzie jednym porządnym przewodem 7 zyłowym, wspomne iż filtr to również dzieło moich rąk. Lampa koszt 120PLN za same żarówki, reszta wygrzebana że złomu, w sumie to kupiłem jeszcze ta mała puszkę elektryczną i 3 przełączniki
Załączniki
Ostatnio zmieniony 21.06.2023 16:05 przez Beton, łącznie zmieniany 6 razy.
Elo 420 jeżeli mogę podpowiedzieć niebezpieczeństo pożaru jest ogromne nie zabezpieczone otwory na przewody zasilające ~230v oraz vago niby wytrzymują dużo Amper ale strach tradycyjne skręcane kostki do takich projektów, pamiętajmy o wilgoci,(sniedzieja styki), A co najważniejsze brak uziemienia,,
Ja zabezpieczyłem to tuleja gumowa, A to akurat 24v zasilanie chłodzenia, balem sie rowniez iz dokrecają śruby montażowe led do profila uszkodzę sondermaske i będzie przebicie na obudowę więc śruby tez zabezpieczone tulejkami gumowymi
szkolaziola pisze: 21.06.2023 00:41
Fajny projekt. Podoba mi się użycie blachy do ciasta
Ekspertem w robieniu lamp nie jestem ale z tego co czytałem powinieneś usunąć te plastikowe półprzeźroczyste osłonki z żarówek.
Tak to powinno wyglądać:
Świetne zdjęcie gościu zadbał nawet o poprawę chłodzenia, zerwał dookoła warstwę plastiku ktory robi za izorator dodając estetyki, ale przy okazji służy jako ,,sztuczne postarzanie elektroniki,, odsłonił blachę dla lepszej wymiany temperaturowej, w ciągu dnia doda to zarowkoledzie troszku
sprawnosci...
A i naprawdę te ledy bardzo mocno się grzeją,
I przy nagrzanej zarowce sprawność diametralnie spada myślę że w przedziale 20-40% A nawet i więcej,
Ostatnio zmieniony 21.06.2023 16:25 przez Beton, łącznie zmieniany 2 razy.