Siemanko Wszystkim Po pierwsze bardzo mi miło że mogę dołączyć do tutejszej growerskiej społeczności
Mam pytanie z kategorii ogólnej
Otóż czy mogę używać wody demineralizowanej(takiej jak do akumulatorów) do podlewania Panienek ?
Jeśli dobrze kombinuje to powinienem do każdego podlewania dorzucać calmag od samego początku, a później jak już będą głodne to wiadomo jakieś nawozy ?
Czy raczej podlewać je odstaną kranówką a tą wode stosować tylko do podlewania z nawozami ?
Ziemia w jakiej planuje uprawiać dziewczynki to albo canna terra profefional
Albo ew plagron royal mix
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Woda demineralizowana do podlewania
-
- Nasionko
- szkolaziola
- Administrator
Re: Woda demineralizowana do podlewania
Cześć
Tak, można używać demineralizowanej - ale się to mało opłaca bo w końcowej fazie potrzebujesz na 1 roślinę jakieś 4 litry co 2 dni. Dużo tachania baniaków bez sensu Ale można - i tak jak piszesz z CalMagiem.
Najlepiej odstana kranówką - jeżeli jest w miarę czysta - kup miernik EC/TDS i podaj nam wynik EC lub ppm - być może twoja kranówka jest w zupełności wystarczającą i nie będzie sensu na inne kombinacje.
Ja się przeprowadziłem o 40km a woda zmieniła się z 400ppm na 60ppm - także są miejsca z super wodą w kranie
Tak, można używać demineralizowanej - ale się to mało opłaca bo w końcowej fazie potrzebujesz na 1 roślinę jakieś 4 litry co 2 dni. Dużo tachania baniaków bez sensu Ale można - i tak jak piszesz z CalMagiem.
Najlepiej odstana kranówką - jeżeli jest w miarę czysta - kup miernik EC/TDS i podaj nam wynik EC lub ppm - być może twoja kranówka jest w zupełności wystarczającą i nie będzie sensu na inne kombinacje.
Ja się przeprowadziłem o 40km a woda zmieniła się z 400ppm na 60ppm - także są miejsca z super wodą w kranie
-
- Nasionko
Miernik wczoraj zamówiłem powinien na dniach przyjść, ale zrobiłem yu już 3 planty i zauważyłem że jak leje odstana kranówką to rosną karzełki, a jak raz zrobiłem test i lałem z filtra brata to o wiele lepszy wynik, z tym że to było bardzo uciążliwe filtrowanie
Teraz , z racji mijej pracy mam nieograniczony dostęp do wody demi, więc nie będę się musiał bawić w kupowanie baniaków 5 l
Jak przyjdzie miernik to dam jeszcze znać jak woda z kranu ale myślę że teraz spróbuję woda demineralizowana plus calmag
Dziękuję za szybką odpowiedź:D
Teraz , z racji mijej pracy mam nieograniczony dostęp do wody demi, więc nie będę się musiał bawić w kupowanie baniaków 5 l
Jak przyjdzie miernik to dam jeszcze znać jak woda z kranu ale myślę że teraz spróbuję woda demineralizowana plus calmag
Dziękuję za szybką odpowiedź:D
-
- Nasionko
No więc tak miernik dziś przyszedł. Wynik mojej wody to 247 us/cm, myślisz że można tym śmiało podlewać?
- szkolaziola
- Administrator
Tak, to jest dobra woda. To jakieś 125ppm. Do 200ppm można w miarę bezpiecznie używać bez filtrowania.
I CalMagu można dawać co drugie podlewanie.
I CalMagu można dawać co drugie podlewanie.