Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam wszystkich growerów! Chciałbym zacząć uprawę indor tylko totalnie się na tym nie znam i mam nadzieję że mi pomożecie.
Na początku chciałbym hodować automaty i będę kupował namiot RoyalRoom Classic C60 60x60x160 ze stronki tanieuprawianie.pl (chyba że polecacie inny).
Do tego namiotu którąś z tych lamp tylko nie wiem którą
Poza tym nie wiem co jeszcze będzie niezbędne do wyhodowania roślinki, liczę na waszą pomoc.
Budżet +- 1500zł
Z tych 2 lamp co proponujesz to ten HPS. Ten CFL się nie nadaje raczej.
A generalnie zamiast obu nich wybrał bym np. Mars Hydro TS 1000
Do tego będziesz potrzebował:
filtr węglowy
wentylator liniowy (wyciąg), rury wentylacyjne i opaski/taśmy do połączenia
z 2 wentylatory na klips montowane do poprzeczek namiotu
Termometr i higrometr
Miernik pH
Miernik TDS/EC
Wiadro, pipetki, menzurki do odmierzania i mieszania nawozów
Zestaw nawozów np Terra Aquatica 3-part i CalMag
doniczki + podstawki
Timery albo inteligentne gniazdka do kontroli sprzętu
Lupa/mikroskop do sprawdzania dojrzałości trichomów
Klipsy do LST (ale można użyć też różnych kabli, wężyków, opasek)
Słoiki do curringu, nożyczki z ostrym czubkiem do trymowania
Być może nawilżacz, osuszacz albo klimatyzator - zależnie od tego jakie warunki będziesz miał w domu w momencie uprawy.
Minimalna przepustowość wyciągu: 38.88 m³/h
Więc generalnie najmniejszy filtr i pasujący do niego średnicą wyciąg. Tak słabych to chyba nawet nie ma więc pewnie jakiś 50-80 m³/h będziesz musiał wziąć. Nie wiem gdzie wszystko kupujesz - tam gdzie zamawiasz resztę i nie będziesz bulił za drugą przesyłkę znajdź sobie najtańsze pasujące do siebie wymiarami wyciąg i filtr i tyle
Będzie git
Dokup do tego 2x "Opaska zaciskowa do kanałów fi 125mm" albo taśmę aluminiową do wentylacji - żeby to wszystko połączyć.
No i przydadzą się z 2 parciane paski do podwieszenia - ale większosć namiotów ma to w zestawie - więc pewnie twój też - choć nie miałem tej marki osobiście.
Siemka, jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Czy wentylator wtłaczający jest potrzebny, jeśli tak to czy może być to ten sam model albo podobny co w wyciągu?