Sezony-Green Gelato, Critical

Chcesz podzielić się historią swojej roślinki?
Tutaj możesz prowadzić swój dziennik albo podlinkować dziennik z GrowDiaries.com
Jaxon
Sadzonka

Re: Sezony-Green Gelato, Critical

Post autor: Jaxon »

Dzieki za odpowiedź
Przesadzalem je do świeżutkiego plagrona lightmix, moze stad pobieraly brakujace skladniki.
Jeśli chodzi o karmienie to jakby to miało teraz wyglądać?
Jakie powinno wynosić EC, w zależności od tego jaki nawóz podać( mam Canna terra veg oraz flores) Producent podaje spore widełki
Mam tez jakieś mniejsze ilości "Power buds" od Plagrona( w zasadzie to nie wiem czy to cos daje)
Jeśli mam juz zacząć podawać to zacząc od samego nawozu na veg czy zmiksować troche z flores?
Pozdrówki
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

A no to się zdadza. Jak był przesadzane to z nowego substratu mają. Zwłaszcza że plagron dość "mocny" jest pod kątem zawartości nawozu.

Jeśli mierzysz runoff to EC runoffu średnio powinno utrzymywać się ok 1.5-2 na wegu.
Ja robię tak że jak spada poniżej 1.0 to podaję 2.0-2.5 do pełnej saturacji podłoża i na ok tydzień starcza taka dawka.
No ale to trochę zależy jaka ziemia, jaki nawóz, jaka pojemnosc doniczki - każdy musi poznać swoje warunki bo te nibt małe różnice mają sumarycznie duzy wpływ na całość.

Póki jesteś na wegu to tylko nawóz na weg. ALE UWAGA - to nie zawsze znaczy że nic z butelki Flo/Bloom się nie podaje.
Ja nie znam twoich nawozów konkretnie - moja linia ma na przykład 3 butelki: Grow, Micro i Bloom - i z KAŻDEJ się podaje na KAŻDYM etapie - tylko proporcje sie zmieniają. Na weg dużo Grow i mało Bloom - a na kwitnieniu odwrotnie. Być może twoje nawozy maja podobnie.

Póki jesteś na wegu - podajesz to co masz w tabelce na wega dla swoich nawozów - tyle. Bez kombinacji.
Jaxon
Sadzonka

Post autor: Jaxon »

Dzięki za podpowiedź
Nasuwa się pare pytań ale to zaraz do tego przejdę :)
Dzisiaj dzień 44
Przed chwilą zrobione LST
Dziewczyny wylądowały w docelowym namiocie 80x80x160 - Lampa ustawiona na 160W jakieś 45 cm od szczytów.
Tego samego dnia( w 41 dniu ) zostały przesadzone do 14L doniczek i podlane po 1L wody Ph: 6.1
Jedna została w 5L doniczce bo i tak by sie nie pomieściła, zastanawiam sie czy nie zostawic jej w mniejszym namiocie i moze jakies klony by z tego porobić :P Tez nowe doswiadczenie dla mnie by to było, geny wydają sie dobre.
Jutro/pojutrze podlewam obecne, chciałem dzis przy okazji LST ale jednak lodygi jeszcze troche twarde, więc poczekam z podlewaniem. Nie wiem czy nie zdupcyłem bo teraz je sestresowałem.
Przechodzę do pytań:
Jak prawidłowo mierzyć run off?
Jak to podlać żeby był prawidłowy wypływ ?
Zawsze jak podlewam to gdzieś mi tam bokiem poleci do podstawki, albo nagle wleje za dużą porcje wody i potem nie wiem czy tak naprawde odczyt jest prawidłowy.
W sytuacjach gdy juz go faktycznie mierzyłem to pomijałem pierwsze załózmy 100 ml wypływu i mierzyłem dopiero drugą "porcję"
Myślę, że teraz podleje za dwa dni wodą sprawdzę runoff, w zależności ile wyjdzie to poczekam z flipem aby dać pierwszą dawke nawozu na veg+minimalnie bloom zeby juz cos miala na start kwitnienia, a jeśli bedzię miała jeszcze sporo EC to od razu robie flipa bo kurde faktycznie miejsca zabraknie w namiocie.
Poniżej fotki
Pozdro
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ