No i ostatnia Blue Cookies została z toppowana i ją tak jak pisałem wyżej robię pod starą szkołę Nugbucketsa człowieka który wymyślił tą technikę. I ta Blue była dość wysoka a raczej ma dość szeroko rozstawione międzywęźla ale nie będzie to przeszkadzało tym bardziej że muszę ją podsypać jeszcze ziemią. Roślina bardzo ładnie zareagowała na trening i dzisiaj widać juz nowe jasne przyrosty odrostów
Sezony po mainlining 🔥💪
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
Re: Sezony po mainlining 🔥💪
Siema
No i ostatnia Blue Cookies została z toppowana i ją tak jak pisałem wyżej robię pod starą szkołę Nugbucketsa człowieka który wymyślił tą technikę. I ta Blue była dość wysoka a raczej ma dość szeroko rozstawione międzywęźla ale nie będzie to przeszkadzało tym bardziej że muszę ją podsypać jeszcze ziemią. Roślina bardzo ładnie zareagowała na trening i dzisiaj widać juz nowe jasne przyrosty odrostów
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
Aha i jeszcze jedno ważne pytanko a mianowicie jak podlewasz do runoffu to jaką woda? Z RO rozumiem tak ale dodajesz calmag czy zerową podajesz? Pytam bo wypada zaraz podlewanie a chcę właśnie zobaczyć wypływ jaki będzie i używałem nawozów mineralnych to zawsze robiłem pół na pół z wodą demirelizowaną plus moja kranówka o EC prawie 800
to wychodziło około 400 EC wiadomo
ale nie jestem pewien czy dobrze to robiłem i teraz tak się zastanawiam i Dziękuję za odpowiedź
- szkolaziola
- Administrator
"Nromalną".
Nie używam wody RO bezpośrednio - nigdy. Nie wolno. To wyciągnie ci wszystkie minerały z ziemi i nawet z korzeni.
Ostrzegam żebyś jej też nie pił przypadkiem! Bo od tego można umrzeć nawet
Wodę RO używamy po zmieszaniu z kranówką do EC ok 0.2. Nie pół-na-pół - tylko do odpowiedniego EC.
Od biedy można CalMagiem zbuforować do 0.2 - ale lepiej kranówką jeśli chcemy robić runoff i pomiary.
No i lepiej RO niż demineralizowana - to nie jest to samo mimo że podobne. Jak się uda to w przyszłości to zmień.
A w ogóle - co to za "farfocle" na liściach? Jakieś takie drobinki jakby, ale wieksze niż kurz i nieregularne takie... dziwne coś
Nie używam wody RO bezpośrednio - nigdy. Nie wolno. To wyciągnie ci wszystkie minerały z ziemi i nawet z korzeni.
Ostrzegam żebyś jej też nie pił przypadkiem! Bo od tego można umrzeć nawet
Wodę RO używamy po zmieszaniu z kranówką do EC ok 0.2. Nie pół-na-pół - tylko do odpowiedniego EC.
Od biedy można CalMagiem zbuforować do 0.2 - ale lepiej kranówką jeśli chcemy robić runoff i pomiary.
No i lepiej RO niż demineralizowana - to nie jest to samo mimo że podobne. Jak się uda to w przyszłości to zmień.
A w ogóle - co to za "farfocle" na liściach? Jakieś takie drobinki jakby, ale wieksze niż kurz i nieregularne takie... dziwne coś
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
Elo
No i spoko teraz na początku miesiąca kupię filtr odwróconej osmozy a na razie jestem zmuszony korzystać z demirelizowanej. A co do tych farfocli to z wiatraka się sypie osad z wapnia z nawilżacza powietrza bo tam używałem wody z kranu.
No i spoko teraz na początku miesiąca kupię filtr odwróconej osmozy a na razie jestem zmuszony korzystać z demirelizowanej. A co do tych farfocli to z wiatraka się sypie osad z wapnia z nawilżacza powietrza bo tam używałem wody z kranu.
- szkolaziola
- Administrator
A okej, to luz.
To raczej nie zaszkodzi roślinom taki kurz - ale może poczyść te wiatraki bo jak ci to będzie się sypało na kwiaty - które się lepią - to się ten syf poprzykleja i będzie szto jarał potem
To raczej nie zaszkodzi roślinom taki kurz - ale może poczyść te wiatraki bo jak ci to będzie się sypało na kwiaty - które się lepią - to się ten syf poprzykleja i będzie szto jarał potem
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
Ten duży wentylator idzie do wymiany i tak ogólnie to ten namiot jest przejściowy i na flipa przekładam je do tego namiotu gdzie teraz kwitnie California i Skunki
tak że luzik. I wiesz co doszedłem do wniosku że jednak z tymi roślinami jadę jeszcze na organice i jak już będę miał wszystko ogarnięte tj. osmozę i tak dalej to wtedy zmienię nawozy od następnej uprawy. Czyli pewnie nie dłużej jak miesiąc
bo jak zrobię hervest w dużym namiocie to od razu leci przekładka i wstawiam nowe lalunie
i teraz chce wypróbować pestki od kanabia i to Purpel Kush które widziałem u ciebie
i jeszcze parę innych odmian.
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
A w dużym namiocie mają luxus i jeszcze tylko listwę AC10 chcę kupić żeby zintegrować klime i nawilżacz powietrza AC Infiniti T3. Wtedy będzie bajka.
-
Wesoły ogród Aliena
- Wegetacja
A powiedz jakie warunki zalecasz na wczesne kwietnie i późne bo ja się staram utrzymywać temperaturę 23,5° około 50% RH i VPD między 1,4kpa a 1,50kpa to na późnym a wczesny około 24,5°-25,5° 55 RH i 1,2kpa-1,3kpa. Myślisz że ok?