Siemanko
Płyn spoko. Bardzo dobry - tylko markowy i drogi - da się taniej jak na allegro/amazon wpiszesz "Kcl"
Mikoryza itd - cokolwiek - różnice są minimalne albo wcale więc na prawdę wszystko jedno. Ja np w ostatnich 2 uprawach nie używam bo się skończyło i były to moje najlepsze uprawy w kareirze. Na pewno nie z tego powodu że NIE użyłem - ale dowodzi to że wcale nie trzeba tego używać żeby osiagać sukcesy. No ale jak masz i chcesz - to oczywiście - może pomóc - a nie zaszkodzi - także śmiało
Z automatami to pewnie będą problemy bo moja metoda słabo z nimi współpracuje i wychodzą dziwne rzeczy - dlatego ja uprawiam rocznie 20-kilka sezonówek i max 4 automaty haha - i tylko dlatego że muszę na konkurs/growcupa konkretnie automaty mieć.
To co opisujesz to kolega robił BHO - olej butanowy albo eterowy. To zanieczyszczony ekstrakt i ja tego nie używam ani nie robię - no ale są tutoriale na YouTube. Bierzesz tube, gaz i ładujesz. Tylko potem żeby to było 100% bezpieczne dla zdrowia powinno się na specjalnym hotepate który mieści się do słoja próżniowego oczyścić ekstrakt z gazu w komorze próżniowej - a to juz droga i skomplikowana zabawa. A jak się tego nie robi to się wdycha butan przy używaniu tego ekstraktu
A na prasie nie wyciściesz resztek takich - tam trzeba idealny materiał mieć - kwiaty dobre, żywiczne jak z amerykańskich zdjęć i do tego w odpowiedniej fazie curingu. Jak poleżą w słoiku 3 miesiące to już sie nie nadają do wyciskania wcale.
Wiele tu trzeba wziąć pod uwagę.
No ale jak będziesz miał materiał to cię mogę pokieorwać jakoś. Tylko trzeba tak jak pisałem wcześniej mieć nadmiar "dobrego".
Takie odpady po trymowaniu to się na nalewkę albo masło nadają
No i gratuluję nowego sprzętu

Jadziemy z tematem