Typ: / sezon(fotoperiod) Wiek rośliny od wykiełkowania: xx dni Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): 5tygodni i 2 dni Faza rozwoju:kwitnienie Medium: substrat /terra professional Pojemność doniczki: 27litrow Jak często i jak dużo podlewasz: Jak potrzebują co kilka dni Jak i czym karmisz: terra aquatica Opis problemu: liście wyglądają jakby roślinka potrzebowała nawozu ale nie jestem pewien ostatni dostała około 12 dni temu tak tylko woda a nie udało mi się zmierzyć run offu bo mnie nie było poprzednim razem czyli jakieś 2tygodnie temu miały ph ok 6.4 ec około 1300 co radzisz mistrzu
Dziękuję i pozdrawiam
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
No i w miarę możliwości staraj się za każdym razem podlać do runoffu i go zmierzyć - EC i pH. Jak nie wypłynęło to trzeba dolać więcej - do skutku.
Ale czaję że tu jakieś wakacje czy coś przeszkodziły
Dziękuję za odpowiedź zalatany w pracy nie mogłem do konca przypilnować podlewanie będzie wypadało jakoś na weekend co myślisz żeby zwiększyć trochę dawkę skoro to już 5 tydzień a tylko raz nawozilem
Dziękuję i pozdrawiam mistrza
No dawka i czy nawozić zależy od wyniku poprzedniego runoffu
A nie znamu go więc tylko tyle powiem żeby nawieźć - standardowo - i zmierzyć runoff zawsze - to wtedy będziemy wiedzieć o co biega
Po sprawdzeniu ziemi i wagi doniczki okazało się ze juz wypił wodę więc je podlałem ph 6.38 ec 1830
Po zmiezeniu run offu wynik wyszedł mniej więcej ten sam ph ok 6.4 ec między 1600 a 1800 to 5 tydzień zaraz 6 a ja tylko 2 razy podawałem Nawóz czy powinienem zwiększyć przy kolejnym podlaniu żeby ec było powyżej 2000 a docelowo koło 3000 i zacząć płukanie ale czy czasu nie braknie za miesiąc zcinka co myślisz mistrzu na ten temat z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
To gitarka bo tyle jest ale pamiętam jak wspominałeś ze podajesz nawoz jak spadnie poniżej 1000 czyli teraz badać runoff i mierzyć to może jeszcze 2 razy Nawóz podam przed zcinką pozdro mistrzu