Czy ona zaczyna kwitnąć?

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Kołodziej
Wegetacja

Re: Czy ona zaczyna kwitnąć?

Post autor: Kołodziej »

Aha a lampę mam se 4500 Evo spider farmer i jest ustawiona na 65% mocy i jakieś 35cm od szczytów i wczoraj jak zrobiłem Test na 70% to końcówki liści zaczęły blednąć i zwijać się w bok to wróciłem na 65%
Kołodziej
Wegetacja

I to fakt że z dna na dzień wygląda to coraz ładniej i zaczęły puchnąć w oczach i w sumie one dopiero od dwóch dni przestały rosnąć w górę
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Post autor: szkolaziola »

Siemanko

Niestety żadnej z nich nie zostało tydzień. Minimum miesiąc jak nie lepiej do pierwszego zbioru.
Po pierwsze to co podaje producent to sam czas kwitnienia - musisz odjąć całego wega.
Po drugie i tak jest zupełnie nieważne co mówi producent, w 90% to zupełna bzdura - a i tak moment zbioru ocenia się po wyglądzie roślion i stanie dojrzałości - a nie jakiejś arbnitralnej ilości dni na paczce.

Nie obraź się bo nie taki jest cel - ale widziałeś kiedyś dojrzałe konopie? albo gotowy susz?
Jeśli gdziekolwiek na swoich roślinach widzisz cokolwiek co go przypomina - to ja nie wiem gdzie :P
Tutaj na najprostszą logikę widać że daleko do zbioru jeszcze - także cierpliwości panie, cośtam będzie ale trzeba poczekać jeszcze haha 🙌😂
Kołodziej
Wegetacja

Elo nie wiem z kąd w tym zdaniu wzioł mi się tydzień bo na końcu piszę jeszcze raz że z info producenta został im ponad miesiąc i sorki za błąd w tekście że tak to ujmę ale z tego co piszesz to chyba nie doczytałeś mojej wiadomości do końca bo tak byś wywnioskował że ten tydzień co jest napisany to pomyłka. Bo raczej mam cię za inteligentnego gościa a nie za głąba
Kołodziej
Wegetacja

Z resztą jest napisane że jestem na półmetku a jest to 43 dzień to chyba byłeś dobrze zajebany że tego nie zaczajiłeś, moja rada zmniejsz ilość palenia.
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Doczytałem ale wyglądało jakbyś pisał że jednej został tydzień a reszcie - miesiąc.
A zdjęcia nie są podpisane która jest która :D

I widzę że jednak zadanie ci pytania spowodowało że się obraziłeś i reagujesz agresją - typowe niestety.
Miłego tam i radź sobie dalej, elo
Kołodziej
Wegetacja

👍
Kołodziej
Wegetacja

To nie było pytanie z twojesz strony tylko stwierdzenie i to do tego jeszcze z szyderą jak byś miał przed sobą idiotę a to jednak ciebie zabolała moja racja. Nara
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Nie, nie było.
To było serio pytanie - bo nie wiem z kim mam do czynienia.
I to było pytanie - a nawet 2 pytania - nie ma tam żadnego stwierdzenia. Stwierdzenie jest dalej i tłumaczy skąd moje pytanie się wzięło. Logika się kłania.

Spotkałem setki osób które patrząc na rośliny jak twoje na zdjęciach myślą że są już dojrzałe i do zbioru.
Zadaję takie pytanie - bo jeśli jesteś jedną z takich osób to wtedy wiem że muszę zacząć od wytłumaczenia jak wygląda dojrzała roślina i jak to rozpoznać.
Zadaję takie pytanie właśnie po to żeby cię NIE potraktować jak debila i nie zacząć tłumaczyć czegoś tak podstawowego - jeśli już to wiesz.
A nie mam pojęcia czy wiesz bo nie wiem kim jesteś... i dlatego zadałem pytanie :clap:
Kołodziej
Wegetacja

Dobra spoko po prostu odebrałem to tak jak już byś to stwierdził przez tą pomyłkę ale naprawdę wydaje mi się że to łatwo wyczajić że to pomyłka a co do debili to wiem o tym dobrze że mało ich nie jest bo cały czas takich spotykam na swojej drodze
ODPOWIEDZ