Typ: / sezon(fotoperiod) Wiek rośliny od wykiełkowania: 55dni Czas od przełączenia na 12/12 (jeśli dotyczy): 2 dni Faza rozwoju: kwitnienie Medium: substrat / terra professional Pojemność doniczki: 21 litrów Jak często i jak dużo podlewasz: co 5 6 dni jak widzę ze potrzebują po wadze i wilgotność gleby Jak i czym karmisz:troszku calmag recharge algamic bio grow Opis problemu: za pierwszym razem bylem przekonany ze dopilnowałem dobrze i nie bedzie popcornu malych nie do konca rozwinetych szczytów ale sie okazało ze było ich trochę i chcialbym tego uniknąć za drugim razem dlatego chciałbym zapytać o radę czy powinienem usunąć obciąć odrosty nie wiem jak to nazwac do końca na zdjeci bedzie widac chodzi mi o to czy te odrosty nie zostaną w przyszlosci popkornem i lepiej je teraz u ciachać zeby energi poszla bardziej w główne łodygi z góry dziekuje z pomoc i pozdrawiam
Wgraj wyraźne i ostre zdjęcia lub wideo pokazujące problem.
Tak, można je odciąć na wegu albo w bardzo początkowej fazie kwitnienia.
Ale masz też bardzo niskie rośliny i część tego co pokazałeś ma dobry dostęp do światła i ja bym nie usuwał.
U mnie planty są 3x wyższe więc mam co golić a tutaj to z sameg dołu trochę tylko - max do połowy wysokości rośliny się usuwa zwykle. Niektórzy nawet tylko dolną 1/3 usuwają