Witam, dzięki za odpowiedz, tak oto wyglądają aktualnie moje automaty orion F1 od RQS, jak narazie podlewałem je tylko calmagiem od biobizz do kazdego podlewania okolo 1-1,5ml, ostatnio dostały 1 raz nawóz mineralny na vege wg zaleceń producenta , ec gleby (terra professional) około 800-1000 z czego kranówke mam około ec 380, podlewam rzadko aczkolwiek nigdy nie bylo sytuacij ze czekałem aż tyle zeby liscie opadaly w dół, zawsze są ładnie poziomo, moim zdaniem wyglądają mega zdrowo, ciemno zielone listki bez żadnych plam itd, jedynie liścienie uschly ale to chyba normalne
Jednak są dość male a z tego co widzę zaczynają juz kwitnąć, swiatlo obecnie mam na 100 Watt(moj max) 30cm od szczytów, wykiełkowaly 12.03 wiec juz 26 dzień jednak
Nigdy nie byly przesadzane, zadnego hst, jedynie co 2-3dni doginam ciągle liscie i gałęzie żeby te dolne mialy swiatlo
Aczkolwiek mam jeszcze fotoperiody w namiocie, one są podobnej wielkosci, tylko ze na nich robiłem topping i przesadzalem 3 razy
Tak w skrócie : widzialem ze napisales ze moze azotu brakuje lub za malo podlewam, ale jednak nigdy nie przesuszylem a ec Badałem często I nigdy nie bylo ponizej 800 więc raczej za malo nawozu tez nie bylo, czy to mozliwe ze przez zbyt częste naginanie rosną zbyt wolno lub są jeszcze inne mozliwosci ?
Uważasz że te roślinki wyglądają w miare okej jak na swój wiek?
Czy moge je czasem w sloneczne dni wystawiac na balkon na kilka godzin czy raczej nie jest to wskazane ?
Znasz moze jakieś źródło w ktorym mozna zobaczyć jak dokladnie powinny roślinki wygladac w danym czasie ? Np po tygodniu, dwóch, 3 itd w idealnych warunkach ?
Lub moze moglbys kiedyś nagrać taki filmik ?
Jeszcze sie tak z ciekawości zapytam, bo nigdy mi sie nie rzuciło w oczy, w jakim kraju ty uprawiasz ?
Pozdrawiam:)