Hejka
Jeszcze zanim przejdę do roślin, napiszę trochę o uprawie od strony technicznej, może kogoś to zainteresuje. Do tej pory nie wspominałem o tym nigdzie, poza tematem, w którym prosiłem o pomoc w doborze sprzętu, więc:
Namiot: Secret Jardin DS90, 90×90×178
Lampa: Marshydro FC 3000-EVO
Wyciąg i filtr węglowy: Marshydro 4" 348 m3/h
Wentylator mieszający: Marshydro 6" x2
Doniczki: 11 litrów, materiałowe od Root Pouch
Ziemia: Canna Terra Professional
Nawozy: TriPack od Terra Aquatica, dla wody miękkiej i twardej. Jeszcze nie wiem której użyję

. Posiadam również CalMag, Root Juice i pH- również od Terra Aquatica.
To tyle z tego co powinno być w pierwszym poście.
Dzisiaj mamy dzień 13 dla starszych i 9 dla młodszej.
Wygląda to całkiem nieźle szczerze mówiąc.
Przedwczoraj tj. w dniu 11 i 7 (20.01) zostały podlane
4 dni po poprzednim podlewaniu, tym razem również kranówka z calmagiem i rootjuice.
EC - 560 us/cm, 285 ppm
ph - 6.0
Applerol, Weddingcake i Starszy Ethos dostały po 200 ml, Młodszy Ethos i Strawberry dostały po 150 ml.
Temperatura w namiocie standardowo, w dzień 25,5 - 26,5, w nocy 21,5.
Rośliny są zadowolone, ale z wilgocią mam problem. Wilgotność momentami ponad 90%. Wyłączyłem drugi mieszający na kilka dni, ale po tym jak wczoraj wycierałem ściany namiotu z wilgoci, włączyłem go ponownie.
Dlatego zawczasu zapytam o polecenie jakiegoś osuszacza powietrza, tak najlepiej do 150€.
Jutro, może pojutrze planuję treningi, zależy od tego jak rośliny będą plastyczne, ale nie chcę trenować wszystkich.
Na pewno Starszy Ethos będzie bez treningu, chcę zobaczyć jak będzie się rozwijał z trzema odrostami.
Jedna z Memphisto na pewno będzie trenowana, raczej Weddingcake, bo jest większa. Applerolowi może odrosty ponaginam w późniejszym etapie.
O Strawberry nie wspominam, bo zniknie z namiotu jak tylko znacznie przeszkadzać.
Po treningu planuję włączenie wyciągu, podlanie (dzień 14/15) i jeszcze na następny dzień zwiększenie mocy światła do około 150W (dzień 15/16)
Zapraszam do podzielenia się radami i sugestiami. Pozdrawiam
Na koniec kilka zdjęć z dzisiaj.