Witam posiadam 3 sztuki roślinek sezonowych myślę że niektóre górną paki bardzo ładnie się rozwijają(mają większy dostęp do światła) są na wysokości siatki lub trochę poniżej.
Natomiast pąki które są poniżej siatki trochę odstają z dojrzewaniem ,i tu pojawia się pytanie czy dojrzeją i czy warto je trzymać? Czy nie jest za późno na eliminację ich?
To mój pierwszy projekt z sezonowkami więc stąd te pytania poniżej wstawiam fotki.
Jeśli macie jakieś spostrzeżenia i uwagi proszę o radę.
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Czy dojrzeją?
- szkolaziola
- Administrator
Re: Czy dojrzeją?
Siemanko
Fajnie to wygląda
Tak na oko bym powiedział że wchodzą ci niedobory PK a za to azotu nawaliłeś za dużo trochę i został jeszcze aż do tej pory.
Te dolne to nie takie dolne są bo tam wykosiłeś - a to co masz to ja bym zostawił - a na koniec - z 2 tyg przed końce możesz wyłamać liście które są nad nimi i je zasłaniają i będzie gites
Fajnie to wygląda
Tak na oko bym powiedział że wchodzą ci niedobory PK a za to azotu nawaliłeś za dużo trochę i został jeszcze aż do tej pory.
Te dolne to nie takie dolne są bo tam wykosiłeś - a to co masz to ja bym zostawił - a na koniec - z 2 tyg przed końce możesz wyłamać liście które są nad nimi i je zasłaniają i będzie gites
Nie mam miernika PH wszystko robię na
Zamówiłem ostatnio jakiegoś Hinola ale to wogole się do użytku nie nadaje wiec po Kalibracji od razu postanowiłem go odesłać bo wskazywał non stop wartość 7, nosze się z zamiarem kupienia porządnego sprzętu ale to na następny projekt(myślę że jak do tej pory dałem radę bez to już do końca jakoś dojadę)
To mówisz że teraz tylko PK ?
Azotu już wcale nie dawać do końca?
Jak oceniasz długo jeszcze trzeba poczekać do zbiorów ?
Mam wrażenie że górne pąki nie potrzebują zbyt wiele czasu,natomiast dolne jeszcze jakieś PÓŁ ROKU
Dzięki za radę pozdrawiam.
Zamówiłem ostatnio jakiegoś Hinola ale to wogole się do użytku nie nadaje wiec po Kalibracji od razu postanowiłem go odesłać bo wskazywał non stop wartość 7, nosze się z zamiarem kupienia porządnego sprzętu ale to na następny projekt(myślę że jak do tej pory dałem radę bez to już do końca jakoś dojadę)
To mówisz że teraz tylko PK ?
Azotu już wcale nie dawać do końca?
Jak oceniasz długo jeszcze trzeba poczekać do zbiorów ?
Mam wrażenie że górne pąki nie potrzebują zbyt wiele czasu,natomiast dolne jeszcze jakieś PÓŁ ROKU
Dzięki za radę pozdrawiam.
- szkolaziola
- Administrator
Ja nic o pH nie pisałem, nie wiem o co ci chodzi z tym miernikiem
Tak, azotu już nie.
Jak dla mnie to wszystko ok miesiąca potrzebuje, ale bez fotek trichomów spod mikroskopy to ciężko niestety powiedzieć na 100%
Tak, azotu już nie.
Jak dla mnie to wszystko ok miesiąca potrzebuje, ale bez fotek trichomów spod mikroskopy to ciężko niestety powiedzieć na 100%