Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
Okej dzięki!
Jeszcze jedno pytanko, myślałem ze dam radę.. bazowo mam 0,2 EC
dodałem call magu według zaleceń producenta, wyszło 2 Ec.
Ile należy dodać tego call magu?
Jeszcze jedno pytanko, myślałem ze dam radę.. bazowo mam 0,2 EC
dodałem call magu według zaleceń producenta, wyszło 2 Ec.
Ile należy dodać tego call magu?
- szkolaziola
- Administrator
Re: Pierwsza uprawa: Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Gr
To coś nie tak. CalMag w pełnej dawce podnosi EC o jakieś 0.15-0.20
Nie wiem co dodałeś i ile ale na pewno źle.
Nie wiem co dodałeś i ile ale na pewno źle.
Mój błąd, dałem dawkę na oprysk.
Cześć mała aktualizacja, zaraz wrzucę fotki.
Podlewalem 70 ml 09, spryskalem trochę 10 w południe.
Patrząc palcem ziemia 1/2 cm w dół jest lekko wilgotna.
Planuje podlac je rano, tym razem z calmagiem.
W spryskiwaniu ziemi był już calmag, zastanawiam sie czy nie są za małe
Zrobiłem im nie przyjemna przygodę z nawilżaczem w skrócie wyciąg sie wyłączył i rh podskoczyło do poziomu 90/95 Rh. Była to krótka sytuacja.
Podlewalem 70 ml 09, spryskalem trochę 10 w południe.
Patrząc palcem ziemia 1/2 cm w dół jest lekko wilgotna.
Planuje podlac je rano, tym razem z calmagiem.
W spryskiwaniu ziemi był już calmag, zastanawiam sie czy nie są za małe
Zrobiłem im nie przyjemna przygodę z nawilżaczem w skrócie wyciąg sie wyłączył i rh podskoczyło do poziomu 90/95 Rh. Była to krótka sytuacja.
- szkolaziola
- Administrator
Jest git.
Podlewaj też ziemię dalej od sadzonki - korzenie muszą iść tam po wodę a nie dostawać "pod nos" - inaczej się nigdy nie rozrosną bo w suchą ziemię nie pójdą.
CalMagiem podlewaj. Nie opryskuj rośliny niczym prócz wodą (i to tylko sadzonka max pierwszy miesiąc - potem wcale niczym)
A z nawilżaczem to nie szkodzi - one by chciały 95% mieć - tylko to problem dla Ciebie bo ci namiot spleśnieje/zagrzybieje i podłoga i pokój i wszystko
Podlewaj też ziemię dalej od sadzonki - korzenie muszą iść tam po wodę a nie dostawać "pod nos" - inaczej się nigdy nie rozrosną bo w suchą ziemię nie pójdą.
CalMagiem podlewaj. Nie opryskuj rośliny niczym prócz wodą (i to tylko sadzonka max pierwszy miesiąc - potem wcale niczym)
A z nawilżaczem to nie szkodzi - one by chciały 95% mieć - tylko to problem dla Ciebie bo ci namiot spleśnieje/zagrzybieje i podłoga i pokój i wszystko
Tak jest mistrzu, pamietam zalecenie dziś dostaną na szeroko
Cześć! Roślinki rosną, ale pojawił się problem - zauważyłem czerwone kropki na liściach. Co to może być?
Podlałem je 500 ml wody przed wczoraj. Robi im się trochę sucho, ale po odgarnięciu ziemi jest wilgotno. Zastanawiam się nad LST. Mam pytanie: czy warto już ją stosować, czy może jest za wcześnie? Aktualnie rośliny mają 3 piętra.
Podlałem je 500 ml wody przed wczoraj. Robi im się trochę sucho, ale po odgarnięciu ziemi jest wilgotno. Zastanawiam się nad LST. Mam pytanie: czy warto już ją stosować, czy może jest za wcześnie? Aktualnie rośliny mają 3 piętra.
- szkolaziola
- Administrator
Ja żadnych czerwonych kropek na liściach nie widzę. Wygłądają ładnie
Są czerwone ogonki liściowe - ale o tym nic nie pisałeś i nie pytałeś
Możesz podlać znowu 500ml - tylko nie pod roślinkę samą a wokół, bliżej krawędzi.
LST już można zaczynać 3-4 piętra to idealny moment
Są czerwone ogonki liściowe - ale o tym nic nie pisałeś i nie pytałeś
Możesz podlać znowu 500ml - tylko nie pod roślinkę samą a wokół, bliżej krawędzi.
LST już można zaczynać 3-4 piętra to idealny moment
- szkolaziola
- Administrator
Gites, a nawozy to tak pewnie za 7-10 dni. Podlej, niech wstaną po tym LST trochę i podeślij nowe fotki na dniach to ci konkretnie powiem