Hej posiadam zestaw nawozów jak na zdjęciu
Będę uprawiał automaty w doniczce 11l. Dodatkowo zamówiłem jeszcze ukorzeniacz zaznaczam, że posiadam bardzo twardą wodę w kranie.
Czy to wystarczy czy należy coś dokupić?
Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Czy taki zestaw nawozów mi wystaczy
- szkolaziola
- Administrator
Re: Czy taki zestaw nawozów mi wystaczy
Ogólnie spoko, ale 2 uwagi.
1. Zależy jak BARDZO twarda ta woda. Powyżej pewnej granicy woda WCALE się nie nadaje do podlewania bez filtracji odwróconą osmozą. Powiedz jakie ppm/EC ma ta woda - a najlepiej załatw/znajdź na internecie wyniki badań wody z lokalnych wodociągów tam gdzie mieszkasz - to byśmy wiedzieli co w tej wodzie jest - i czy to zło czy może być
2. Masz tylko pH UP a potrzebny jeszcze DOWN - no i to jest wersja BIO a tym resztę nawozów masz mineralnych. Mogą wchodzić w reakcję - nie jestem w stanie przewidzieć jak to się zachowa - może będzie OK a może spowoduje problemy. Raczej bym szukał ph+ i pH- w wersji NIE eko, NIE bio, NIE organic. No ale możesz spróbować z tym co masz jak chcesz
1. Zależy jak BARDZO twarda ta woda. Powyżej pewnej granicy woda WCALE się nie nadaje do podlewania bez filtracji odwróconą osmozą. Powiedz jakie ppm/EC ma ta woda - a najlepiej załatw/znajdź na internecie wyniki badań wody z lokalnych wodociągów tam gdzie mieszkasz - to byśmy wiedzieli co w tej wodzie jest - i czy to zło czy może być
2. Masz tylko pH UP a potrzebny jeszcze DOWN - no i to jest wersja BIO a tym resztę nawozów masz mineralnych. Mogą wchodzić w reakcję - nie jestem w stanie przewidzieć jak to się zachowa - może będzie OK a może spowoduje problemy. Raczej bym szukał ph+ i pH- w wersji NIE eko, NIE bio, NIE organic. No ale możesz spróbować z tym co masz jak chcesz
Ok
Ostatnio zmieniony 10.12.2024 20:54 przez Zimnt404, łącznie zmieniany 2 razy.
- szkolaziola
- Administrator
Chuja mówią te wyniki Ale byłem na ich stronie i widzę że więcej nie ma. Powinien być cały skład - ile wapnia, magnezu, sodu, chloru itd.
To co oni tam piszą to sami se EC i pH metrem sprawdzimy hehe
No nic. Trochę twarda ale bez przesady. Powinno być gites z tą butelką do "hard water"
To co oni tam piszą to sami se EC i pH metrem sprawdzimy hehe
No nic. Trochę twarda ale bez przesady. Powinno być gites z tą butelką do "hard water"
Okej, rozumiem. Ogarnę sobie jakiś filtr w takim razie, potem założę cały wątek do mojej plantacji bo już się totalnie gubię jak używać tych wszystkich nawozów. Na samym starcie wiem, że nie będą one potrzebne bo kupiłem ziemię która polecasz więc te dwa tyg odczekam. Potem będę rozmyślał, mega dziękuje za pomoc
- szkolaziola
- Administrator
Powodzenia