Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.

Jaki box i lampa pod moje potrzeby

Wszystko o uprawie w namiotach, szafach i pomieszczeniach uprawowych
Karolekufc
Konopia

Jaki box i lampa pod moje potrzeby

Post autor: Karolekufc »

Witam wszystkich

W zeszłym roku miałem swoje pierwsze roślinki na balkonie który wyszły nawet spoko jak na 1 raz , jestem pacjentem medycznej marihuany i wiecie jak to wygląda cenowo , idzie na to dużo kasy a z związku z przeprowadzką kasę muszę oszczędzać dlatego chce zrobić boxa , planowałem box 80 na 80 cm i do tego jakaś lampa 300w pytanie brzmi jakie plony mogę osiągnąć w takim boxie według kalkulatora szkoła zioła sugeruje 1 sezona i 3 automaty a ja potrzebuję gdzieś 50gr miesięcznie a może i nawet więcej bo chciałbym też zacząć leczyć ojca który po 30 latach cukrzycy ma powikłania i ma zalecane używanie naszej wspaniałej roślinki, zanim zamówię chciałem się dowiedzieć jaki box będzie idealny pod moje potrzeby z góry dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
szkolaziola
Administrator

Re: Jaki box i lampa pod moje potrzeby

Post autor: szkolaziola »

Siema

W tym namiocie i pod lampą 300w możesz się spodziewać:
- przy 3 dobrze zrobionych automatach: 60-100g suszu z każdej co 3 miesiące
- przy 1-2 dobrze zrobionym sezonie: 100g-200g suszu z każdej co 4 miesiące

80x80 to nie jest dobry wymiar na sezonówki bo za duży na 1 a za mały na 3-4. Dwie wejdą jak trzeba ale to tak średnio pasuje kształtem do 2 roślin wtedy. W 90x90 już można 4 sezonówki upchnąć i mieć zbiory po 450-550g co 4 miesiące.

Generalnie proponuję kupić największy namiot jaki ci się zmieści i na jaki cię stać - większa wygoda i zapas na przyszłość. Np 120x120cm są zajebiste już - żeby cały taki oświetlić trzeba już z 450-500w ale można używać środka głównie pod 300w a krawędzie mieć dla luzu i wygody.
Karolekufc
Konopia

Re: Jaki box i lampa pod moje potrzeby

Post autor: Karolekufc »

120 na 120 trochę za duży ale taki 100 na 100 zmieszczę czyli do takiego można próbować z 4 sezony albo 6 automatów oczywiście pod światło 300w jakiegoś dobrego producenta
ODPOWIEDZ