Od teraz możecie łatwiej dodawać zdjęcia do postów. Pod okienkiem wiadomości jest link "Dodaj zdjęcie do wiadomości" który to umożliwia.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Nie ma już za to podglądu w trakcie edycji i trzeba kliknąć "Podgląd" żeby zobaczyć jak będzie wyglądał post.
Mam nadzieję że to zmiana w dobrym kierunku.
Gelato LSDx2 LED/BOX diy
- szkolaziola
- Administrator
Re: Gelato LSDx2 LED/BOX diy
Fajnie, będą zadowolone z tej ilości ziemi
Czekam na dalszy rozwój spraw
Czekam na dalszy rozwój spraw
Dziewczyny mają się dobrze, mam pytanie ponieważ zaczynam mieć problemy z wilgotnością, padły mi nawilżacze, nowy w drodze. Zgaduje że to przez zbyt długą ciągłą pracę.
Ile trzymać wilogtności w tej fazie? miałem ustawione 65% a do tego poziomu małe nawilżacze nie dawały rady. Teraz po wrzuceniu dużych donic nic dużego tam nie zmieszczę max 1L. Czy po tylu dniach wilgotność 55-65% ma znaczenie czy np. 50% by nie wystarczyło?
Ile trzymać wilogtności w tej fazie? miałem ustawione 65% a do tego poziomu małe nawilżacze nie dawały rady. Teraz po wrzuceniu dużych donic nic dużego tam nie zmieszczę max 1L. Czy po tylu dniach wilgotność 55-65% ma znaczenie czy np. 50% by nie wystarczyło?
- szkolaziola
- Administrator
Nie może być na wegu tak mało. 60% minimum
Pożyją ale na dłuższą metę będą chorowały - liście zaczną się zwijać w taco
1L to super miniaturowy nawilżacz. Potrzebujesz 4-10L
I nie trzyma się go w namiocie - a poza - i tylko parę rurką do namiotu kieruje
Pożyją ale na dłuższą metę będą chorowały - liście zaczną się zwijać w taco
1L to super miniaturowy nawilżacz. Potrzebujesz 4-10L
I nie trzyma się go w namiocie - a poza - i tylko parę rurką do namiotu kieruje
Dzień 41, 37 od wyjścia z ziemi
Dzien treningu , dziewczyny ładnie się poddały. Nic nie naderwane, jutro na zakwasy dostaną trochę wody i nowy nawilżacz. Ciekawy pomysł z tą rurą, jak ten 1L nie zda egzaminu to zainwestuje w coś dużego.
Lampy podniesione i po lst są 60cm od szczytu, nie chcą się za bardzo wyciągać w górę, zobaczymy co będzie po gięciu.
Zrobiłem im dzisiaj oprysk po liściach i po ściankach boxa dołożyłem mokry ręcznik, na dzisiaj musi wystarczyć, najwyżej wieczorem znowu im popryskam.
Ocenka LST?:
Dzien treningu , dziewczyny ładnie się poddały. Nic nie naderwane, jutro na zakwasy dostaną trochę wody i nowy nawilżacz. Ciekawy pomysł z tą rurą, jak ten 1L nie zda egzaminu to zainwestuje w coś dużego.
Lampy podniesione i po lst są 60cm od szczytu, nie chcą się za bardzo wyciągać w górę, zobaczymy co będzie po gięciu.
Zrobiłem im dzisiaj oprysk po liściach i po ściankach boxa dołożyłem mokry ręcznik, na dzisiaj musi wystarczyć, najwyżej wieczorem znowu im popryskam.
Ocenka LST?:
- szkolaziola
- Administrator
Jak chcesz wyciągnięte planty (chyba jesteś jedyny bo wszyscy chcą jak najniższe) to lampa na samą górę boxa jak tylko wysoko się da i zaraz będziesz miał metrowe
No i pamiętaj że główny etap wzrostu wzwyż to pierwsze 3 tygodnie po przełączeniu na 12/12. Na wegu roślina rośnie raczej na boki i się krzewi.
No i pamiętaj że główny etap wzrostu wzwyż to pierwsze 3 tygodnie po przełączeniu na 12/12. Na wegu roślina rośnie raczej na boki i się krzewi.
No dobra dobra dobra.
Czyli jak dam je najwyżej jak mogę to nie będzie jakieś szkodliwe? Tak myślałem żeby dobiły z 60cm i po przełączeniu miały z metr-1,20 bo będę miał wtedy jeszcze do dyspozycji 60cm na lampy. Chce je trzymać z 3tygodnie jeszcze, może dwa?? Ciężko mi określić jak sądzisz czy opłaca mi się je tak długo trzymać? Czy może czekać z tydzień i przełączać? W sumie na czasie mi nie zależy.
Czyli jak dam je najwyżej jak mogę to nie będzie jakieś szkodliwe? Tak myślałem żeby dobiły z 60cm i po przełączeniu miały z metr-1,20 bo będę miał wtedy jeszcze do dyspozycji 60cm na lampy. Chce je trzymać z 3tygodnie jeszcze, może dwa?? Ciężko mi określić jak sądzisz czy opłaca mi się je tak długo trzymać? Czy może czekać z tydzień i przełączać? W sumie na czasie mi nie zależy.
- szkolaziola
- Administrator
Przełącza się jak liście zajmują 50% powierzchni całej podłogi boxa jak patrzysz pionowo od góry.
Nie ma znaczenia ile wtedy maja tygodni. To najlepsza miara bo jedno zdanie do zapamiętania a uwzględnia wszystkie wymiary boxów, ilości roślin itd.
"Połowa miejsca zajęta - flip na 12/12""
Nie ma znaczenia ile wtedy maja tygodni. To najlepsza miara bo jedno zdanie do zapamiętania a uwzględnia wszystkie wymiary boxów, ilości roślin itd.
"Połowa miejsca zajęta - flip na 12/12""
no to czysto teoretycznie dużo nie zostało. W sumie zobaczymy, mam siatkę w razie czego coś będziemy kombinować
Dzień 44, 40 od wyjścia z ziemi.
Wczoraj lst, dzisiaj dziewczyny już się podniosły, trochę zmniejszyłem moc lamp na ok.100w bo zaczęły się modlić.
Mam rozkmine co do indukcji, jak przełączacie lampy z dnia czy z nocy?
W sensie z 16h dnia na 12h nocy, czy z 8h nocy na 12h dnia?
I czy robić to po podlaniu czy na suszy?
Wczoraj lst, dzisiaj dziewczyny już się podniosły, trochę zmniejszyłem moc lamp na ok.100w bo zaczęły się modlić.
Mam rozkmine co do indukcji, jak przełączacie lampy z dnia czy z nocy?
W sensie z 16h dnia na 12h nocy, czy z 8h nocy na 12h dnia?
I czy robić to po podlaniu czy na suszy?
A i wilgotność już ogarnięta, podlane dwa dni temu po 2L wody. pH runoffu 6,6pH