Typ: automat Wiek rośliny od wykiełkowania: 13.03.2024 Czas od przełączenia 18/6 Faza rozwoju: sadzonka / wegetacja Medium: substrat ziemia canna Pojemność doniczki:3.7 l Jak często podlewana co 3 dni około 200 ml woda pH 6.2 Jak i czym karmisz: Czysta woda Opis problemu: żółte końcówki liści powolny wzrost wiem już że mam ją przelaną ale nie wiem od czego zrobiły się żółte liście i nie wiem jak wyleczyć roślinkę jest to runtz auto
To nie jest nic konkretnego. Zbyt lokalna zmiana żeby mówiła o ogólnym stanie rośliny.
Nic z tym nie rób - zostaw jak jest.
Jaką masz nad tym lampę, jak wysoko, jakie temperatury i wilgotność powietrza?
Generalnie trzeba ją jak najszybciej przesadzić do dużej doniczki. Automatów się wcale nie przesadza - i zaczyna się od razu w 11-15L doniczkach. Ale zacząłeś w małej - i tak zostać nie może - więc musisz ją jak najszybciej przenieść do większej doniczki.
Lampa to na razie 3 żarówki LED każda 800 lumenów 2600k i jedna LED Philips 11000 lumen od3300k-5500k przewadze ja na dniach bo teraz akurat jestem poza domem i nie ma mi kto tego ogarnąć dam znać jak się zachowuje po przesadzeniu mam nadzieję że niczego nie popsuje
No i niestety moja pierwsza zmagania mnie pokonały z dnia na dzień padły wrzucam filmik może ktoś będzie wiedział co się odwalilo ziemia była wilgotna ale nie mokra więc raczej to nie przelanie
Witam mam pytanie czy cos się dzieje z roślinkami nie tak lampa hps 400 jakieś 70 cm nad roślinkami problem z temperaturą nie może być niżej ziemia light mix od biobizz podlewana woda pH 6.2 Ec 1.2 nawóz batguano
Nie wiem czy tam brakuje przecinków czy co ale "problem z temperaturą nie może być" - no właśnie może.
To typowe objawy stresu cieplnego - krawędzie liści zaczynają wyginać się go góry. 29 stopni to graniczna temperatura dla konopi na wegetacji i to przy bardzo wysokim RH (wilgotność powietrza) powyżej 70%. RH 40% jest za niskie nawet na kwitnienie - teraz powinieneś mieć 70-80% a nie 40.
No i ja bym ich nie karmił jeszcze. Te 1.2 EC to 4x za dużo dla nich. Już mają pierwsze objawy przekarmienia azotem - przy kolejnej takiej dawce się spalą.
Temperatura może zostać taka (na wegu) - tylko RH trzeba podnieść i będzie idealnie.
Dziś w nocy albo jutro będzie duży odcinek na kanale o temperaturach właśnie